Lezzetli Steak Pişirmenin İpuçları

26-10-2021 15:16
Lezzetli Steak Pişirmenin İpuçları

Lezzetli Steak Pişirmenin İpuçları

 

Lezzetli ve iyi pişirilmiş bir steak, steak severlerin vazgeçilmezidir. En lezzetli sofraların, arkadaş toplantılarının, özel yemeklerin vazgeçilmez ögesi olarak steak harika bir seçimidir. Lezzetli bir steak pişirmek için bazı ipuçlarına dikkat edilmelidir. Siz de lezzetli bir steak nasıl hazırlanır diye merak ediyorsanız, bu yazımızı dikkatle okumanız ve Füme Smoke House’ın muhteşem kasap ürünlerini kullanmanız yeterli!

Peki, steak nedir? Nasıl pişirilir? En iyi steak tarifi nedir? Steak pişirirken nelere dikkat edilmelidir?

 

 

Etiniz Lezzetli Olsun

 

Lezzetli ve benzersiz bir steak hazırlamak için ilk olarak et seçimini doğru yapmak gerekir. Fümeci Smoke House’un herkes tarafından sevilen ve afiyetle tüketilen ürünleri steak ürünleridir.  Bu ürünler en ideal kesim yöntemlerinin sonucunda elde edilerek sizler için özel olarak hazırlanmaktadır.  Yumuşacık, ağızda dağılan, çok lezzetli ve benzersiz lezzetlere ulaşmanız için idealdir. Sizlere gerçek steak lezzetini sunmak için özel olarak hazırlanır.         

Fümeci SmokeHouse steak ürünleri, afiyetle tüketebilmeniz için kilogramlık olarak sunulmaktadır. Dilediğiniz miktarlarda alabileceğiniz, uygun fiyatlı ve kaliteli et çeşitleri olarak kasap ürünlerimiz içerisinde yer alır.

 

Steak Pişirmenin Püf Noktaları

 

Fümeci Smoke House’un şeflerinin önerilerini dikkate almanız halinde steak pişirme aşamaları zannettiğiniz kadar zor değildir. Sizlere sunacağımız bu püf noktalarını uyguladıktan sonra oldukça kolay bir şekilde hazırlamanız mümkündür.

İlk olarak, güzel bir steak ziyafeti yapmak için ilk koşul doğru eti kullanmak olacaktır. Fümeci Smoke House, sizlere bu konuda yardımcı olacaktır.

İkinci dikkat etmeniz gereken nokta, steak eti ne çok kalın ne de çok ince olmalıdır.  Alacağınız steak ortalama 2-2.5 cm kalınlığında olmalıdır. Bir diğer önemli nokta ise etin mutlaka dinlenmiş olmasıdır. Buzdolabından çıkarılan etin en az bir saat oda sıcaklığında dinlenmesi gerektiğini unutmamalısınız.

Steak etini pişirmek için tercih edeceğiniz materyalin de önemi son derece büyüktür. En ideal olanı kalın, döküm bir tava olmalıdır. Bu etinizin çok daha lezzetli olmasını sağlayacaktır.

 

Doğru Pişirme Adımlarını Takip Edin

 

Leziz bir steak hazırlamak için doğru pişirme adımlarını takip etmeniz gerekir. İlk olarak ocağı en yüksek ayarda açmalı ve tavanın iyice kızmasını sağlamalısınız. Ardından etinizi bu kızgın tavaya almalı ve mühürlemelisiniz. Tam da bu noktada birçok kişinin düştüğü bir hatayı hatırlatmakta da fayda var. Eti, sürekli olarak çevirmemelisiniz. Et yalnızca bir defa çevrilmelidir.

Eti, damak tadınıza en uygun şekilde pişirmeli, uzun sürelerde pişirmemelisiniz. Bu steakin lezzetli olmasının önüne geçecektir.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.