FÜMELEME NE DEMEKTİR?

23-08-2021 10:56
FÜMELEME NE DEMEKTİR?

Fümeleme Ne Demektir?

Fümeci Smoke House’un herkesçe sevilen ürünleri arasında yer alan füme ürünleri, özel baharat karışımları ve etin fümelenmesi ile yapılmaktadır. Peki, fümeleme nedir? Fümeleme nasıl yapılır? Fümeleme işleminde hangi ağaçlar kullanılır?

Fümeleme Nedir?

Füme et, etin uzun saklama koşullarına dayanması için geliştirilmiş, bir bakıma ilkel bir yöntemdir. Füme eti en yalın şekilde duman ile tütsülenmiş et olarak özetlemek mümkündür. Firmamız tarafından yaklaşık üç saat boyunca masajlanan etlerden yapılmakta ve herkesçe sevilmektedir.

Füme kelimesine etimolojik olarak baktığımızda, duman rengi dumanlanmış anlamına geldiğini görürüz. Etin bozulmadan, uygun koşullara getirilerek korunmasını sağlayan yöntemlerinden birisi fümeleme yöntemidir. Fümelemenin bir diğer adı ise tütsülemektir. Özetle, Füme et, etin ateş dumanı ile tütsülenmesi sonrası ortaya çıkan bir ettir.

Fümeleme Nasıl yapılır?

Füme et, hemen hemen herkes tarafından sevilen, etin özel işlemden geçirilmiş halidir. Füme eti en doğru şekilde tanımlamak gerekirse; çiğ etin daha uzun ömürlü olabilmesini sağlayan ve eti çok daha lezzetli hale getiren bir işlem olarak özetleyebiliriz.

Füme et, etin ateş dumanı ile tütsülenmesi sonrası ortaya çıkmakta ve tütsülenmemiş ete göre çok daha dayanıklı olması ile bilinmektedir. Ayrıca lezzeti ile herkesi büyülemekte ve kendisine hayran bırakmaktadır.

Fümeci Smoke House’un herkesçe sevilen ürünleri arasında yer alan füme ürünleri, özel baharat karışımları ile yaklaşık üç saat boyunca masajlanan etlerden yapılmakta ve herkesçe sevilmektedir. Firmamızın özel şefleri tarafından üç saat süre ile masajlanan bu etler, bir hafta boyunca dinlendirilerek tütsüleme işlemine hazır hale getirilir. Lezzet ustalarımız tarafından hazırlanan etler, iki farklı pişirme yöntemi ile yaklaşık olarak on saat fırınlanır ve et tütsüleme işleminden geçirilir.

Fümeleme işleminde Hangi Ağaçlar Tercih Edilir?

Fümeci Smoke House füme et hazırlanırken tütsülemede kullanılan ağaçlara dahi özen gösteren firmamız, gürgen, meşe ve kiraz ağaçlarından elde edilen doğal odunların dumanı ile eti tütsülemektedir. Bu da ürünlerimizi her zaman daha lezzetli hale getirir. 

Füme et, çiğ etin daha uzun ömürlü olabilmesini sağlayan, aynı zamanda da eti çok daha lezzetli hale getiren, eski çağlardan bu yana kullanılan oldukça etkili bir işlemdir. Etin ateş dumanı ile tütsülenmesi sonrası ortaya çıkan ve herkes tarafından çok sevilerek tüketilen füme et, tütsülenmemiş ete göre çok daha dayanıklı olmakta, lezzeti ile adeta herkesi büyülemektedir.

Fümeci Smoke House’un herkesçe sevilen ürünleri füme ürünler, özel deniz tuzu ya da baharatlar ile masajlanan etlerde yapılmaktadır. Özel olarak hazırlanan ve masajlanan etler, dinlendirilmekte ve tütsüleme işlemine hazır hale getirilerek bir dizi doğal işlemden geçmektedir. Firmamızın özel şefleri tarafından iki farklı tütsüleme yöntemi ile islenen etler çok daha lezzetli bir halde sizlere sunulmaktadır.

Tütsüleme ya da isleme olarak da açıklayabileceğimiz, Fümeci Smoke House tarafından özel olarak yapılan fümeleme işlemi ete oldukça farklı ve bir o kadar da leziz bir tat katar.

Fümeci Smoke House ile Farkı Tat!

Siz de lezzeti ile baş döndüren, herkes tarafından sevilen ürünlerimiz Füme ürünlerimizi eti Fümeci Smoke House farkı ile deneyimleyebilirsiniz. Ürünlerimizin içeriği ve nasıl hazırlandığı ile ilgili ürün açıklamalarını okuyabilir, diğer bloglarımızı inceleyerek özel pişirme yöntemlerimizi öğrenebilirsiniz.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.