DANA LOKUM NASIL PİŞİRİLİR?

31-05-2021 13:24
DANA LOKUM NASIL PİŞİRİLİR?

Dana Lokum Nasıl Pişirilir?

Fümeci SmokeHouse Dana lokum dananın sırt kısmından elde edilen yumuşak bir et çeşidi olarak sizlere servis edilir. Bonfile, sinir ve yağ gibi detaylar içermeyen lezzetli ve kemiksiz bir ettir. Dana lokum da bonfilenin en değerli, yumuşak ve lezzetli orta kısmıdır. Fümeci SmokeHouse Dana lokum yumuşak ve pürüzsüz bir et türü olarak kolaylıkla yenilebilir. Siz değerli Fümeci SmokeHouse severlere sunulan Kasap ürünlerimiz içerisindeki yerini almış ve çok sevilmiştir.         

Lokum çok leziz bir et çeşidi olarak herkes tarafından çok sevilir. Peki, tam kıvamında, yumuşacık, kurumamış ve lezzetli lokum nasıl pişirilir? Dana lokum pişirme önerileri nelerdir? En leziz lokum pişirme önerileri nelerdir?

Lokum Nedir?

Fümeci SmokeHouse Dana lokum yumuşak ve pürüzsüz bir et türü olarak yediden yetmişe herkesin sevdiği bir ettir. Fümeci SmokeHouse dana lokum en lezzetli etlerden biri olarak sizlere servis edilmektedir. Fümeci SmokeHouse tarafından özel olarak hazırlanmış olan Dana lokum lezzetine doyamayacağınız, günün her saatinde tüketmek isteyeceğiniz bir kasap ürünüdür. Fümeci SmokeHouse kalitesiyle sizlere sunulan bu ürün, dana etinin en leziz kısımlarından elde edilmektedir.

Dana lokum, Fümeci SmokeHouse’un en kaliteli kasap ürünlerinden birisidir. Sizlerin de çok seveceği, en lezzetli etlerden biri olarak sizlere servis edilen bu ürünü hemen sepetinize ekleyebilir ve az sonra vereceğimiz tarif ile leziz yemekler hazırlayabilirsiniz.

Lokum Gibi Lokum İçin Eti Marine Edin

Fümeci SmokeHouse’un herkes tarafından sevilen ve afiyetle tüketilen ürünü Dana lokum, dananın en özel kısımlarından elde edilerek sizler için hazırlanmaktadır. Bu nedenle çok lezzetli ve benzersiz bir lezzettir. Sizlere gerçek lokum lezzetini sunmak için özel olarak hazırlanır. Peki lokumu yumuşacık hazırlamak için neler yapmalısınız?

Lokumun lokum kıvamında olması için dikkat etmeniz gereken bazı noktalar vardır. Bu noktalara dikkat ettiğiniz takdirde nefis bir yemek hazırlamanız kaçınılmazdır. İlk olarak lokumunuzu iyi seçmelisiniz. Bunun için Fümeci Smoke House sizlere yardımcı olacaktır. En leziz lokum ürününü sizlere sunan Fümeci Smoke House lokumu marine etmek ile işe başlayabilirsiniz.

Dana lokumun her iki tarafına elinizle ya da fırça yardımıyla zeytinyağı sürmeli ve tuz yardımı ile iyice ovmalısınız. Bu ovma işleminde ayrıca karabiber kullanmanız da tavsiye edilir. Ovduğunuz eti bir kap içerisine alın ve üzerini kapatarak en az 1 saat olmak üzere yaklaşık 1 gün dolapta bekletin.  Damak tadınızı bağlı olarak sarımsak, kekik, biberiye gibi ürünler ile de dilediğiniz marinasyonlar hazırlayabilirsiniz. Ancak en leziz lokum tadını almak için baskın tatlardan kaçınmanız önerilir.

Kuru Olmayan Lokuma Ulaşmak İçin Tavanızı Isıtın ve Eti Mühürleyin     

Marine ederek buzdolabında beklettiğiniz etinizi çıkarıp birkaç dakika oda sıcaklığına gelmesini beklemeniz gerekiyor. Etiniz oda sıcaklığına gelirken demir döküm ya da izli tavanızı ocağınızın üzerine alarak tavayı orta ateşte ısıtın. Tavanız yeterli ısıya geldiğinde lokumu tavanın içerisine alın ve her iki tarafını da ikişer dakika mühürleyin.

Yüksek ateşte her iki tarafı mühürlenen etinizi ağız tadınıza uygun olarak pişirme işlemine geçebilirsiniz. Az pişmiş, orta pişmiş ya da çok pişmiş olarak hazırlayabilirsiniz. Etinizin kurumaması için çok uzun süre pişirmemeniz gerekir. Etiniz piştikten sonra tavanızın içerisinden çıkarıp bir kesme tahtasının üzerine lokumu alın ve üzerini hafifçe kapatarak oda sıcaklığında beş dakika bekleterek lezzetinin oturmasına yardımcı olun. Ardından dilimleyerek servis edin. Lokum gibi, yumuşacık ve tam lezzetli dana lokumunuz hazır!  

 


IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.