DANA ANTRİKOT NASIL PİŞİRİLİR?

08-06-2021 17:11
DANA ANTRİKOT NASIL PİŞİRİLİR?

Dana Antrikot Nasıl Pişirilir?         

Dana Antrikot, dana etinin bir bölümünü ifade etmek için kullanılmaktadır. Antrikot, dananın göğüs omurları üzerinden boyuna doğru uzanan et kısmıdır. Antrikot çok leziz bir et çeşidi olarak herkes tarafından çok sevilir. Peki, tam kıvamında, lokum gibi, kurumamış ve lezzetli antrikot nasıl pişirilir? Dana antrikot pişirme önerileri nelerdir? En leziz antrikot pişirme önerileri nelerdir?

 

Antrikot Nedir?

Hayvanın sırt kısmından ve on üç kemikli kaburga bölümünden çıkan dana antrikot özel yağ dokusuna sahip olması nedeniyle de lezizdir. Antrikotun lezzetli olmasını sağlayan bu yoğun yağ dokusunu özetlemek gerekir ise,  yoğun olan bir yağ dokusu ve mermerimsi kalın bir yapı demek mümkündür.  Antrikot olarak adlandırdığımız, gerdan, but ve karından uzakta kalan bu kısımlar dana etinin en yumuşak ve en tercih edilen kısımlarıdır ve herkes tarafından çok sevilerek tüketilir.

Dana antrikot, Fümeci SmokeHouse’un en kaliteli kasap ürünlerinden birisidir. Dövülerek inceltilen bu et, lezzeti ile adeta baş döndürür. Sizlerin de çok seveceği, en lezzetli etlerden biri olarak sizlere servis edilen bu ürünü hemen sepetinize ekleyebilir gerçek dana antrikot lezzetini hemen deneyimleyebilirsiniz

Lokum Gibi Antrikot İçin Eti Marine Edin

Fümeci SmokeHouse’un herkes tarafından sevilen ve afiyetle tüketilen ürünü Dana antrikot, dananın en özel kısımlarından elde edilerek sizler için hazırlanmaktadır. Bu nedenle çok lezzetli ve benzersiz bir lezzettir. Sizlere gerçek antrikot lezzetini sunmak için özel olarak hazırlanır. Peki antrikotu yumuşacık hazırlamak için neler yapmalısınız?

Antrikotun lokum kıvamında olması için dikkat etmeniz gereken bazı noktalar vardır. Bu noktalara dikkat ettiğiniz takdirde nefis bir yemek hazırlamanız kaçınılmazdır. İlk olarak antrikotunuzu iyi seçmelisiniz. Bunun için Fümeci Smoke House sizlere yardımcı olacaktır. En leziz antrikot ürününü sizlere sunan Fümeci Smoke House antrikotu marine etmek ile işe başlayabilirsiniz.

Antrkotun her iki tarafına elinizle ya da fırça yardımıyla zeytinyağı sürmeli ve tuz yardımı ile iyice ovmalısınız. Bu ovma işleminde ayrıca karabiber kullanmanız da tavsiye edilir. Ovduğunuz eti bir kap içerisine alın ve üzerini kapatarak en az 1 saat olmak üzere yaklaşık 1 gün dolapta bekletin.  Damak tadınızı bağlı olarak sarımsak, kekik, biberiye gibi ürünler ile de dilediğiniz marinasyonlar hazırlayabilirsiniz. Ancak en leziz antrikot tadını almak için baskın tatlardan kaçınmanız önerilir.

Kuru Olmayan Antrikota Ulaşmak İçin Tavanızı Isıtın ve Eti Mühürleyin   

Marine ederek buzdolabında beklettiğiniz antrkotu çıkarıp birkaç dakika oda sıcaklığına gelmesini beklemeniz gerekiyor. Antrkotunuz oda sıcaklığına gelirken demir döküm ya da izli tavanızı ocağınızın üzerine alarak tavayı orta ateşte ısıtın. Tavanız yeterli ısıya geldiğinde antrikotu tavanın içerisine alın ve her iki tarafını da ikişer dakika mühürleyin.

Yüksek ateşte her iki tarafı mühürlenen etinizi ağız tadınıza uygun olarak pişirme işlemine geçebilirsiniz. Az pişmiş, orta pişmiş ya da çok pişmiş olarak hazırlayabilirsiniz. Etinizin kurumaması için çok uzun süre pişirmemeniz gerekir. Etiniz piştikten sonra tavanızın içerisinden çıkarıp bir kesme tahtasının üzerine antrikotu alın ve üzerini hafifçe kapatarak oda sıcaklığında beş dakika bekleterek lezzetinin oturmasına yardımcı olun. Ardından dilimleyerek servis edin. Lokum gibi, yumuşacık ve tam lezzetli antrikotunuz hazır!  

En Lezzetli Antrikot için Fümeci Smoke House

Fümeci SmokeHouse Dana antrikot herkes tarafından sevilerek tüketilmektedir. Sevilerek tüketilmesinin yanında oldukça sağlıklı olması da dikkatleri çekmesine ve her zaman talep edilmesine neden olur. Siz de Fümeci SmokeHouse kalitesiyle sizlere sunulan Dana antrikot lezzetini deneyimlemek, dananın en özel yerinden elde edilen bu et ile tanışmak için ürünü sepetinize ekleyebilirsiniz

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.